Zon, 3-4 Bft en 14C een top dag.

Zaterdag voor de wedstrijd eerst met nils de boot van Bruinisse naar Port Zelande Marina gevaren. En daar waren we de volgende ochtend maar wat blij mee. Iedereen kwam rond 8:45 wat slaperig aan (max ging eerst nog even bijslapen) en de rest werd direct wakker gemaakt door Nadine, die vanaf aankomst in de praatstand stond geprogrammeerd. Tess was nog niet helemaal wakker, maar zag toch scherp dat zeilers een apart soort mensen waren! Ze zagen er allemaal uit alsof ze ‘s morgens al een uur in de wind hadden gestaan. Remi leek daar nog het meeste op. Zelf heb ik geen haar genoeg, maar mijn baard compenseerde dat. Na de uitsmijters, koffie en jus d’orange konden we na het palaver (en een extra wc stop) naar de boot om deze klaar te maken en te gaan oefenen voor de wedstrijddag.

Op de boot werden eerste de pakken en zwemvesten aangedaan, waarna we naar het open water gingen om te oefenen. Eerst de taken verdeeld, zodat ieder op de juiste plek stond toen de zeilen werden gehesen. Max slalomde als een windsurfer tussen de rest van het veld door, zodat we alle tijd hadden om alles voor te bereiden.

Met Remi en Andre aan de lieren, Tess daartussen aan de genuaschoot, Nadine aan de grootschoot, Xander de navigatie en electrische lier en Max als reserve schipper gingen we van start. Bij de eerste bovenboei lagen we ongeveer in het midden van onze klasse (20 schepen), waarna we aan een inhaalrace begonnen. Daar het veld erg uit elkaar lag, was het moeilijk om de positie in te schatten. Er werd erg close op elkaar gezeild, waardoor we bij sommige boeien, zowel voor, achter als naast ons de competitie bijna konden aanraken. Na drie uur zeilen finishten we voor de haven, waarna we onder het genot van een biertje, worstebroodjes en broodjes salade de boot opruimden om daarna naar huis te gaan.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er in sommige auto’s een oogje werd dicht gedaan (en een beetje snurken)

Het was een top dag met zon, wind en een super resultaat. Hiermee is de toon gezet voor de volgende groepen die meegaan. <meer Grevelingencup>

Bemanning:

Rene van Dop Xander Ekkel Tess Balke Andre Friebel
Max van Dop Remi Batist Nadine Hendriks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu