Alweer de derde wedstrijd van de Grevelingencup,

Bemanning:

Rene van Dop Aleander van Ommeren Brian Bleijenberg Joep Fijen
Georg Grabner Rutger van Ommeren Richie Bleijenberg

Nog nooit zo vaak naar de weerberichten gekeken als afgelopen week. Voorspellingen schommelden tussen de windkracht 4 en 7 Bft, hier en daar een bui tot natte sneeuw en hagel en tussen de -1 en 4 graden Celsius.
Achteraf klopten ze allemaal, met één extraatje, tussendoor een half uur windkracht 1 !!. Daarnaast de gehele dag een windje 4 a 5 Bft.
‘s Ochtends om 7;45 stond Gaastra al op de steiger om de nieuwe genua af te leveren, welke met de windstoten wat lastig gehesen werd. Hierna snel naar het café voor de traditionele uitsmijters, jus ‘d orange en koffie. Na het palaver snel naar de boot om ons in de pakken te hijsen de taken te verdelen en de boot voor te bereiden voor vertrek. Democratisch kreeg iedereen zijn taak: Brian, Richie (zonder drumsticks) en Georg op de genua, Joep en Rutger aan het grootzeil, Alexander de navigatie en René aan het roer. Vlak voor de start nog snel het grootzeil gereefd, waarna we letterlijk op het startsignaal over de startlijn vertrokken. Na 20 minuten, viel de wind voor een half uurtje weg tot 1 Bft!, balen. We dachten eerst dat het aan Georg lag, want die heeft altijd weinig wind. Maar zo snel als de wind verdwenen was, was hij snel terug op 5 Bft, waarna we vooral op de aandewindse rakken goede zaken deden.
Klein minpuntje; vandaag mijn slechtste; “hoevaarikmijnbootineenboxmanouvre” ooit gedaan. Dwars inparkeren lukt natuurlijk niet. Dit was ook de einige fout van de gehele dag, het liep vandaag opvallend soepel, waardoor we uiteindelijk op een 2e plek zijn gefinished.
Hierbij moet worden opgemerkt dat Brian en Georg al wat internationale zeilervaring hebben !

Nog 4 weken wachten, dan mogen we weer.

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu