De 4e wedstrijd, eindelijk een klein beetje winter

Bemanning:

Rene
Schipper
Erwin
Stuurboordlier
Tess
Grootzeil
Milfred
Tactiek en Trim
Martin
Bakboordlier
Xander
Genuaschoot

Toen ik opstond wist ik het al, de voorspellingen kwamen weer uit (deze keer jammergenoeg). Weken stormt het maar vandaag is de verwachting maar 2 Bft. Onderweg voor de zekerheid een paar wake-up calls, Milfred was om 7.00 al uit Terherne (Scandinavië) vertrokken, Martin hield Erwin wakker onder het rijden en Xander en Tess waren in de buurt blijven slapen in een soort jeugdherberg voor bejaarden maar iedereen was op tijd. Op Port Marina slippend en glijdend over de bevroren steiger naar het schip snel de verwarming aan te zetten (Tess komt vandaag) een paar emmers zout water over het dek en de steiger om het ijs te laten smelten en toen snel naar het café voor de koffie en gebakken eieren.
Na het palaver snel aan boord, de pakken aan en alles voorbereiden om daarna snel de plas op te gaan. Het oefenen ging zo soepel, dat het starten bijna vanzelf ging. Precies op het startsignaal gingen we over de lijn, vrij van het veld. De goede positie door deze topstart had ik 10 minuten later al om zeep geholpen door aan de grond te lopen (geen compensatiegedrag dus, ik dacht dat die van mij korter was). Eénmaal weer onderweg moesten we daarom bijna het gehele veld weer inhalen. Door verder foutloos te varen en wat tactisch goede zetten waren we toch in staat om de één na de ander in te halen. Uiteindelijk gingen we na 4,5 uur varen over de finish, na handicap verrekening leverde dit een 5e plek op.
Terwijl het begon te schemeren het schip de box in, opruimen en snel met een biertje aan de broodjes, waar Martin zijn complete viswinkel <klik hier> aan paling en zalm op tafel zette. Er was behoorlijk wat bier nodig om al die vis weg te spoelen.  Sorry allemaal voor mijn inschattingsfoutje, zonder vastlopen was de uitslag flink beter geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu